TV-Opas
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 1 / Monaco

  To 26.5. 10:55 - 12:40
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 2 / Monaco

  To 26.5. 14:55 - 16:45
 • Live

  Ravit: Toto4

  To 26.5. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  To 26.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA Tour Golf: Fort Worth, Texas

  To 26.5. 23:00 - 02:00

Evilä avautuu ”romahduksestaan” TV5:llä: Härkäkuuri lääkkeitä yhdistettynä helleaaltoon

TV5:n Mertaranta ja legendat -ohjelman kolmannessa jaksossa keskustellaan avoimesti urheilijoiden mielenterveysongelmista.

Kolmannen jakson päähenkilön, pituushypyn 2005 MM-pronssimitalisti Tommi Evilän, uran varrelle mahtui paljon vastoinkäymisiä loukkaantumisten muodossa. Värikkäistä lausunnoistaan tunnettu Evilä pääsi uransa aikana myös lukuisia kertoja iltapäivälehtien lööppeihin. Antero Mertaranta nostaa lööppikavalkadista hieman ihmetellen esiin vihjaukset mielenterveysongelmista. Totuus 2010 Barcelonan EM-kisojen (10. sija) romahduksen takana onkin hieman toisenlainen.

- Tämäkin oli minulle aivan uusi otsikko. Kuvat saattoivat olla Barcelonan EM-kisoista. Mulla piikit repivät laskimon auki pohkeesta kesken finaalin. Kisan jälkeen menin puhumaan lääkärille. Se löi sellaisen härkäkuurin jotain antibioottia. Se yhdistettynä kovaan helleaaltoon ja muuta, niin olin aivan puhki. Jos siitä tulee mielenterveysongelmia, niin sitten näin on käynyt, Evilä naurahtaa.

Hiihtäjälegenda Marja-Liisa Kirvesniemi on puhunut jo aiemmin avoimesti kärsimästään masennuksesta ja paniikkihäiriöstä. Suunnistaja Minna Kaupin ex-puoliso, suunnistaja Pasi Ikonen kärsi vakavista mielenterveys- ja alkoholiongelmista, joista Kaupin on edelleen vaikeaa puhua. Uimari Hanna-Maria Seppälä avaa rohkeasti suunsa Mertarannan kysyessä pöydän ympärille kerääntyneiltä legendoilta, onko joku heistä kärsinyt mielenterveyden ongelmista. Seppälän kohtaama masennus ei ole ajoittunut pettymysten hetkiin, vaan se on seurannut menestystä.

- Mulla on siinä mielessä ollut, että aina kun on tullut menestystä, niin mä olen masentunut. Menestyksen jälkeen takki on niin tyhjä, olet antanut kaikkesi. Kaikki haluaa susta osan, ja sä et jaksa antaa sitä. Sitten se vaan kuluu loppuun, sun pankki, Seppälä kertoo kyyneleet silmissään.

Mertaranta ja legendat -ohjelma keskiviikkona kello 21.00 TV5:llä. 

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.