• Live

  Alppihiihdon maailmancup: Kitzbühel

  Pe 20.1. 12:20 - 13:45
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 20.1. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Pe 20.1. 19:25 - 19:30
 • Live

  PGA Tour Golf: CareerBuilder Challenge

  Pe 20.1. 22:00 - 02:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Pe 20.1. 22:25 - 22:35

Kanerva korruptioraportista: IAAF:n Diackin pröystäily oli yleinen puheenaihe

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen entinen jäsen, kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoo olevansa shokissa maailman antidopingtoimiston Wadan uuden raportin tiedoista.

Kanervan mukaan hänellä ei ollut tietoa raportin paljastamasta korruptiosta. 

Tutkimuskomitean tänään julkistetussa doping- ja korruptioraportin toisessa osassa kerrotaan kaksi tapausta, jossa IAAF:n johtohenkilöt ovat kiristäneet dopingista kiinni jääneitä urheilijoita maksamaan käryjen salaamisesta. Komitean mukaan IAAF:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack loi liittoon korruptoituneen järjestelmän.

Kanerva kertoo, että hänen ollessaan IAAF:n hallituksessa yleinen keskustelun aihe oli Diackin "pröystäily". Kanervan mukaan Diackilla oli tapana tuoda arvokilpailuihin mukanaan sukuaan ja perhettään.

Tutkimuskomitean puheenjohtaja Richard Pound sanoi, ettei IAAF:n hallitus voinut olla tietämättä liiton huonosta hallinnosta.

– Mikä on huonoa hallintoa ja mikä hyvää hallintoa, niin se on ilmaan jäävä kysymys, että missä rajat kulkevat, kommentoi Kanerva.

Kanerva kertoo, että hänelle ja Diackille tuli välirikko erilaisten näkemysten vuoksi. Kanerva kannatti puheenjohtajan vaihtamista, mikä taas johti siihen, että Diack halusi Kanervan pois hallituksesta. Kanervan mukaan välirikko ei liittynyt korruptioon, koska siitä hänellä ei ollut tietoa.

Kanerva istui IAAF:n hallituksessa vuosina 2003-2011.


Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.