TV-Opas
 • Live

  GP2: Monaco / perjantain kilpailu

  Pe 27.5. 12:10 - 13:25
 • Live

  Ravit: Toto4

  Pe 27.5. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Pe 27.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  PGA Tour Golf: Fort Worth, Texas

  Pe 27.5. 23:00 - 02:00
 • Live

  Formula 1: vapaat harjoitukset 3 / Monaco

  La 28.5. 11:55 - 13:05

Kävelijä Kinnunen: Mitalit ja sijat niille, joille ne kuuluvat

Useiden viime vuosina käytyjen arvokisojen tuloslistat menevät uusiksi, kun Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF saa käsiteltyä Urhelun kansainvälisen vetoomuslautakunnan CAS:n torstaina julkistaman päätöksen.

Viiden venäläisen kilpakävelijän ja yhden estejuoksijan tulokset hylätään, koska CAS asettui Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kannalle kävelijöiden dopingtuomioissa.

Suomalaisittain mielenkiintoisin on Sergei Kirdjapkinin tulosten nollaus 20. elokuuta 2009 lähtien. Kirdjapkin voitti 21. elokuuta 2009 miesten 50 kilometrin kävelyn MM-Berliinissä. Jarkko Kinnunen oli kisassa yhdeksäs, joten hän noussee pistesijalle kahdeksanneksi.

- Hyvä, että systeemi toimii, ja mitalit ja sijat menevät niille, joille ne kuuluvat. Ainakin voin nyt sanoa olevani MM-pisteurheilija, Kinnunen sanoi puhelimitse STT:lle.

Seitsemän vuoden takaiset MM-kisat ovat kaukana menneisyydessä, ja ensi kesänä siintävät Rion olympialaiset. Kinnunen alitti olympialaisten tulosrajan viime viikon sunnuntaina Slovakiassa.

Viekkaus ja vääryys selville

IAAF:n hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski kertoi STT:lle, että kansainvälisellä lajiliitolla on oma järjestelmänsä tulosten rukkaamiseen dopingin takia. 

- Ne menevät virkatyönä, kun kaikki oikeusasteet on käyty läpi. IAAF:n hallitus ei niitä käsittele, Pihlakoski kertoi.

Pihlakoski on tyytyväinen, että "viekkaudella ja vääryydellä" menestymisestä jää kiinni, ennemmin tai myöhemmin.

- Olen varma, että näytteiden uudelleentestaus yleistyy useissakin lajeissa. Tuloslistat voivat muuttua totaalisesti, Pihlakoski sanoi, mutta muistutti, että kärkisijoituksista maksettuja palkintorahoja on silti lähes mahdotonta saada urheilijoilta takaisin.

Etenkin kestävyysurheilijoita testataan arvokisoissa myös ennen heidän kilpailuaan. Urheilijoiden biologisessa passissa on tiedot verenkuvasta, ja muutokset voivat viitata dopingiin.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.