TV-Opas
 • Live

  Ravit: Toto4

  Ma 30.5. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 30.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 31.5. 19:10 - 21:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 31.5. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 1.6. 19:00 - 21:00

Pihlakoski Wadan dopingraportista: Yksi erityisen tärkeä asia

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski uskoo, että tuoreet dopingpaljastukset mahdollistavat puhtaamman aikakauden yleisurheilussa.

Kansainvälisen antidopingtoimiston Wadan torstaina julkaiseman dopingraportin toinen osa paljasti, että yleisurheilun kattojärjestön johtohenkilöt ovat ex-puheenjohtajan Lamine Diackin johdolla peitelleet dopingkäryjä ja jopa kiristäneet kiinni jääneitä urheilijoita maksamaan käryjen salaamisesta.

Raportin ensimmäinen osa paljasti marraskuussa, että doping on juurtunut vahvasti venäläiseen yleisurheiluun. Samassa puhuttiin myös toiminnan laajamittaisesta peittelystä.

Pihlakoski ei suoranaisesti yllättynyt Diackin hämäräpuuhista.

– Sen jälkeen kun saatiin näyttöä, että Diackin poika ja hänen lähipiirinsä ovat sekaantuneet korruptioon, niin totta kai siinä tulee olo, että eikö isä tiedä mitä pojat tekevät. Nyt tämä epäily vahvistui, Pihlakoski selventää MTV Sportille.

Elokuussa hallitustoimessaan aloittanut Pihlakoski uskoo, että yleisurheilulla on edessä valoisammat ajat. Hänen mielestään tuore IAAF:n puheenjohtaja Sebastian Coe on täysin oikea mies johtamaan muutosta. 

– Erityisen tyytyväinen tämän päivän raportissa olin siihen, että Dick Pound, Wadan komission puheenjohtaja, antoi täyden tukensa Seb Coelle. Se on erittäin tärkeä asia, sillä IAAF:n hallitus tekee tällä hetkellä vahvaa rakenteellista ja toiminnallista muutosta, jotta tällaiset tapahtumat eivät ole jatkossa mahdollisia.

– Luotan häneen täysin, Pihlakoski totesi Coesta.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.