• Live

  Ravit: Toto5

  Ti 6.12. 16:10 - 18:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 6.12. 19:20 - 19:25
 • Live

  Champions Hockey League: Zürich - Växjö

  Ti 6.12. 20:35 - 23:10
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 6.12. 22:20 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto65 Vermo

  Ke 7.12. 19:00 - 21:00

Seiväsnaiset hirmukunnossa – "Jännä kisa tulee helmikuussa"

Seiväshyppääjä Wilma Murto on noussut yhdeksi mielenkiintoisimmista tulevan yleisurheilukauden suomalaisnimistä.

17-vuotias Murto on parannellut nuorten SE-lukemia pariin otteeseen tämän vuoden puolella. Sunnuntaina hän ponnisti Turussa 455, joka on 19- ja 22-vuotiaiden sisäratojen Suomen ennätys. 

– Harjoitukset ovat menneet hyvin ja Wilma on pysynyt terveenä. Hän on mennyt myös teknisesti eteenpäin. Tämä ei ole yllätys harjoitusten perusteella, nuorukaista valmentava Jarno Koivunen taustoittaa MTV Sportille. 

Murto hätyytteli viikko sitten Pajulahdessa 19-vuotiaiden halli-ME-lukemaa 465 ja hyökkäsi tuloksen kimppuun uudestaan Turussa. Viimeinen yritys olisi Koivusen mukaan onnistunut, jos telineet olisivat olleet lähempänä.  

– Hän pääsi hyvin uuden seipään rytmiin mukaan. Maastalähtö oli hyvä.

Murto, jonka ennätys ulkoradoilla on 430, on saanut paljon apua harjoitteluunsa kymmenen vuotta kokeneemmalta Minna Nikkaselta. Ulkoratojen SE-nainen oli sunnuntaina toinen tuloksella 450. 

– Wilma pystyy vertailemaan omia suorituksiaan häneen. Kokenut urheilija pystyy myös opastamaan vähän, että ei tarvitse kokea kaikkea kantapään kautta, valmentaja selvittää.

– He tsemppaavat toisiaan treenikavereina ja neuvovat toisiaan hyvässä hengessä. Minna on (uransa) parhaassa kunnossa, mitä on ollut tässä vaiheessa kautta. Hänellä ei ole vaan osunut hyppy vielä kohdalleen. Jännä kisa tulee helmikuussa, molempia hyppääjiä valmentava Koivunen naurahtaa viitaten halli-SM-kilpailuihin.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.