• Live

  Ravit: Toto4

  Ma 5.12. 19:10 - 20:35
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 5.12. 19:25 - 19:30
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ma 5.12. 22:25 - 22:35
 • Live

  Ravit: Toto5

  Ti 6.12. 16:10 - 18:00
 • Live

  MTV Sport Uutiset

  Ti 6.12. 19:20 - 19:25

Wadalta rajut syytökset: Korruptio oli syvällä yleisurheilussa

Kansainvälinen antidopingtoimisto Wada julkaisi torstaina toisen raporttinsa Kansainvälisen Yleisurheiluliiton IAAF:n doping- ja korruptiotutkinnasta. 

Wadan torstaisessa raportissa todetaan, että puolueeton tutkinta on havainnut IAAF:n entisen puheenjohtajan Lamine Diackin "organisoineen ja mahdollistaneen salaliittoa ja korruptiota" yleisurheilun kattojärjestössä.

Senegalilaislähtöinen Diack on parhaillaan Ranskassa epäiltynä yli miljoonan euron lahjuksien ottamisesta. Wadan mukaan "korruptio oli juurtunut" IAAF:n organisaatioon, eikä liitossa olla voitu olla tietämättä Diackin toimista.

- IAAF:n johto ei ole voinut olla tietämätön dopingin käytöstä ja rikkomusten rankaisematta jättämisestä, raporttia tekemässä ollut Wadan entinen johtaja Richard Pound totesi.

IAAF:n johtohenkilöt jopa kiristivät joitakin dopingista kiinni jääneitä urheilijoita maksamaan käryjen salaamisesta, tutkimuskomitean jäsen Richard McLaren sanoi.

Toisena epäilyttävänä esimerkkinä raportissa mainittiin vuoden 2013 MM-yleisurheilun Venäjän televisiointioikeuksien hinnan yllättävä nousu 6 miljoonasta dollarista 25:een miljoonaan dollariin. Varat tulivat venäläispankilta.

Pound kuitenkin asettui tukemaan IAAF:n nykyistä puheenjohtajaa Sebastian Coea.  

- Tämä on hieno tilaisuus IAAF:lle tarttua tilaisuuteen maineensa puhdistamiseksi. En tiedä ketään parempaa kuin Coe maineen puhdistamiseksi, Pound sanoi lehdistötilaisuudessa. 

Wadan riippumattoman tutkimuskomitean ensimmäinen raportti ilmestyi viime vuoden  marraskuussa.


Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.