Autojen verotusarvoja voi etsiä nyt verkosta

Tulli on avannut verkkosivuillaan uuden palvelun, jossa voi ennakoida ajoneuvojen verotusarvoja. Mahti-hakukoneesta on apua henkilöauton tai moottoripyörän maahantuontia suunnitellessa.

Hakupalvelusta löytyy verotusarvion pohjaksi tietoja sekä uusista että käytetyistä ajoneuvoista. Hakupalvelussa on tiedot yleisimmistä ajoneuvomalleista, mutta harvinaisuuksia siitä ei löydy. Hakupalvelun hinnat perustuvat tullin omaan arvonmääritysmenetelmään. Parin viikon kuluessa palveluun lisätään myös mallikohtaiset veroprosentit.

Korkein hallinto-oikeus vaati viime joulukuussa antamassaan päätöksessä verotusarvon tausta-aineiston julkistamista verovelvolliselle.

Autoveron tuotto oli viime vuonna lähes 1,3 miljardia euroa eli noin 4,5 prosenttia valtion koko verotuloista. Autoverosta noin 90 prosenttia kertyy uusista ajoneuvoista ja 10 prosenttia käytetyistä ajoneuvoista.

Mahti-hakupalvelu löytyy osoitteesta http://asiointi.tulli.fi/mahtiinternet.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.