Mainos

Eiranrannan rakennuttajan taustalla taloussotkuja

Helsingin kaupunki on myymässä arvokasta tonttia yritykselle, jonka taustalta löytyy mm. verovelkoja.

Helsingin kaupunki aikoo myydä yhden Suomen kalleimmista tonteista Eiranrannasta Apollo-rakenne Oy:lle. Myyntiä suunnitellaan siitä huolimatta, että Apollo-Rakenteen toiminta on ollut koko ajan tappiollista.

Apollo-rakenne teki korkeimman, lähes 19 miljoonan euron tarjouksen Eiranrannan merenranta tontista, johon se suunnittelee rakentavansa kolme kerrostaloa. Tosin tilinpäätösanalyysin mukaan yhtiö ei pysty nykyisellä taserakenteella harjoittamaan minkäänlaista rakennustoimintaa.

-Ainoa olennainen kysymys ei ole se missä kunnossa apollo-rakenne on vaan ketä muita siinä hankkeessa on mukana. Kun tätä on katsottu kokonaisuutena niin kaupungin lakimiehet ovat lähteneet siitä, että nämä edellytykset täyttyvät, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Apollon taustalla on nyt ryhmäsijoittajia.

Apollo-rakenteen entinen omistaja on toiminut aiemminkin rakennusbisneksessä Mikman Oy:ssä, joka ajautui konkurssiin. Konkurssipesänhoitajan mukaan yrityksen toiminta oli alusta asti kannattamatonta. Yhtiön talous kurjistui koko ajan. Kirjanpito oli jätetty osittain tekemättä. Mikman Oy:n velat olivat noin 165 000 euroa ja yhtiö oli varaton. Yritys jätti verot maksamatta.

-Meillä on paljon ihmisiä ja yrittäjiä, joilla on konkursseja takana, mutta ei se tee epäkelpoja osallistumaan tälläiseen tarjouskilpailuun, Vapaavuori sanoo.

Myös muut rakennuttajat ovat jättäneet tarjouksia Eiranrannan tontista. Helsingin kaupunginhallituksessa pohditaan maanantaina, kuka luksustontin saa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 27.05.2005)

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.