EK:n asiantuntija väittää: Koko Suomen pitäminen asuttuna ei tuota mitään hyvää

Suomessa asutuksen hajauttamisessa maaseudulle ei ole mitään järkeä, sanoo Elinkeinoelämän Keskusliiton asiantuntija Heidi Sabanadesan. Pääministeri Juha Sipilä taas on sanonut kannattavansa ajatusta siitä, että koko Suomi pidettäisiin asuttuna. Samaa mieltä on Paavo Väyrynen uusimmassa kirjassaan.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut EK:n asiantuntija Heidi Sabanadesan puolustaa näkemystään sillä, että niin moni tutkimus puhuu hajauttamista vastaan.

– Tämä on harvinaisen selvä ja yksiselitteinen asia. Hajauttaminen ei lisää ihmisten onnellisuutta, hyvinvointia, tuottavuutta, innovaatioita, ei mitään, lataa Sabanadesan.

Suomessa on vain 5,5 miljoonaa ihmistä, ja Helsingin voi sanoa olevan Sabanadesanin mielestä ainoa varsinainen kaupunki maassamme. 

– Kysymyshän on kaupungistumisesta eli siitä, että ihmiset ihan luonnollisesti muuttavat kaupunkeihin. Kaikkien ei tietenkään tarvitse asua Helsingissä, mutta siirtyminen isoihin kaupunkeihin tapahtuu ihan luonnollisesti, puhutaan urbanisaatiosta. Sitä tapahtuu ihan kaikkialla maailmassa. Ei ihmisiä voi pakottaa asumaan millään tietyllä alueella.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.