Espanjalaisen ruokaöljyn terveysriskit tutkitaan

Suomalaisviranomaiset tutkivat epäilyt espanjalaisten ruokaöljyjen terveysriskeistä. Useat arabimaat ovat kieltäneet espanjalaisen oliiviöljyn myynnin, koska öljystä on löydetty syövän aiheuttajaksi epäiltyjä jäämiä.

Kyseessä on oliiviöljytuotannon oheistuotteena syntyvä jäännösöljy, jota käytetään laajalti myös EU-maissa. Suomessa espanjalaisen oliiviöljyn käyttöä tutkitaan, kertoo erikoistutkija Anja Hallikainen Elintarvikevirastosta.

-Espanjasta on Suomeen tuotu tuotteita, joissa voi olla oliiviöljyä. Esimerkiksi kalasäilykkeitä ja muita elintarvikkeita.

Hallikainen kertoo, että Espanjassa jäännösöljyä sekoitetaan muihin oliiviöljyihin - kuitenkin vain 10 prosenttia pahan makunsa vuoksi

-Asiaa selvitetään kaikissa Euroopan maissa. Espanja joutuu antamaan selvityksen, sanoo Anja Hallikainen.

(MTV3-Reuters)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.