Etyj-menu: Siianmätiä ja poronpaistia – näin vieraita isännöidään

Suomi aikoo hurmata kansainväliset arvovieraat vanhoilla kosteilla: pohjoisen luonnon parhailla antimilla. Pian selviää, käykö tie Etyj-vieraiden sydämeen vatsan kautta.

Tänään sunnuntaina starttaaviin Etyj-kokouksen tapahtumiin osallistuu satoja kansanedustajia yli 50 maasta. Valtaosa kokousvieraiden virallisesta ohjelmasta kuluu Finlandia-talon seinien suojissa. Suuret yleisistunnot pidetään Finlandia-salissa. 

Virallisten kokousten ohella osa Etyj-vieraista pääsee Presidentinlinnaan Sauli Niinistön vieraaksi. 

Pienemmät komiteaistunnot puolestaan järjestetään Veranda-kokoussaleissa.

Etyjissä puhutaan muun muassa Ukrainan kriisistä, pakolaisten vaikeasta tilanteesta, aserajoituksista ja ilmastonmuutoksesta.

Raskaiden aiheiden vastapainoksi viikkoon kuuluu myös juhlavia illallisia. Niiden puitteet ovat hulppeat. Maanantaina illallinen tarjoillaan Marina Congress Centre-kokouskeskuksessa Katajanokalla.

Vieraita hemmotellaan skandinaavisilla herkuilla. Tarjolla on muun muassa siianmätiä, kylmäsavulohta, rosepaahdettua poronpaistia sekä lakkapavlovaa.

Tiistaina tasavallan presidentti Niinistö isännöi kutsuvierastilaisuutta Presidentilinnassa.

Keskiviikkona Etyj-kokoustajat puolestaan vierailevat Helsingin kaupungintalolla, jossa illallista emännöi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Kaupungintalolla vierailla tarjoillaan kesäisen kepeä, salaattipainoitteinen illallinen. Juhlavastaanoton menussa on mansikka-kasvis-salaatti, rapusalaatti tillikastikkeella, kananpoikasalaatti yrttikastikkeella sekä lohipiirakka.

Kokouksen epävirallisesta ohjelmasta tai iltajuhlasta järjestäjät eivät anna tietoja julkisuuteen.


Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.