Mainos

EU-komissio ottamassa kantaa Suomen jätevesiasiaan

Viime aikoina paljon keskustelua herättänyt jätevesiasetus on päätymässä myös EU-komission harkittavaksi.

Europarlamentaarikko Ville Itälä (kok) on lähettänyt komissiolle asiasta kyselyn, koska toivoo sen tiukentavan määräyksiä. Itälän mukaan on EU:n kilpailulain vastaista, että osalta jätevesien puhdistamiseen käytettävistä laitteista vaaditaan CE-standardi, mutta osalta ei.

- Siinä on sellainen valuvika, että asennettaviin laitteisiin vaaditaan CE-merkintä, mutta saostuskaivoihin ja maahan tuleviin kaivolaitteisiin ei vaadita. Näen, että tämä on EU-kilpailulainsäädännön vastainen. Jos komissaari on samaa mieltä kun minä, niin luulen, että hän sitten kaataa tämän asetuksen, Itälä sanoo.

Ympäristöministeri on kuitenkin hieman eri linjoilla:

- Minusta näyttää, että Itälä on kritiikkinsä kanssa metsässä. Suomessa ei kansallisesti vaadita pakollisena CE-merkintää (jätevesilaitteisiin). Sen sijaan se on tulossa pakolliseksi Euroopan laajuisesti luultavasti vuonna 2013, sanoo ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk).

Lehtomäki ei usko, että EU:n vaatima säädös toisi ongelmia Suomeen.

- Se koskee lähinnä pienpuhdistamoja. Mutta niin kuin tässä on tuhanteen kertaan todettu, niin pienpuhdistamo on vain yksi mahdollisista toteuttamiskeinoista, joilla nämä jätevesiasetuksen säädökset toteutetaan, Lehtomäki jatkaa.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.