EU rajoittamassa silakansyöntiä

Suomalaisten silakansyöntiin kaavaillaan rajoituksia dioksiinimyrkyn vuoksi.

Kalaa kaupan

Euroopan Unionin tekemän tuoreen selvityksen mukaan Pohjanlahdesta ja Suomenlahdesta pyydetyssä silakassa on hälyttävän suuria dioksiinipitoisuuksia. Suomessa syödään isokokoista silakkaa, joka saattaa sisältää jopa kolmekymmentä yksikköä dioksiinia kalan tuorepainogrammaa kohden.

Helsingin Sanomien mukaan EU:n tutkimuskomitea suosittaakin kalalle asetettavia dioksiinipitoisuusraja-arvoja. EU:n suunnittelema raja-arvo olisi noin kymmenen yksikköä painogrammaa kohden. EU:n odotetaan päättävän asiasta ensi vuonna.

Dioksiini aiheuttaa kehityshäiriöitä muun muassa hampaisiin ja sukuelimiin. Se saattaa myös altistaa syövälle.
(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.