Mainos

Euroedustaja tyrmistyi Kempeleen raiskauksesta: Miten opetat katupoikaa tavoille?

Europarlamentin ECR-ryhmän perussuomalaisjäsen Pirkko Ruohonen-Lerner haluaa torpata maahanmuuttoa Suomeen. Kempeleen raiskaustapaukseen hän ottaa suoraviivaisen linjan.

- Jos aiheuttaa toimillaan tuskaa ja haittaa, niin pitäisi miettiä, onko oikein antaa näille ihmisille turvapaikkaa, Lerner-Ruohonen sanoo Strasbourgissa toimittajaryhmälle.

Vastaanottokeskuksissa annetaan hänen mukaansa opastusta suomalaisista tavoista ja siitä, miten naisia voi lähestyä ja etenkin, miten ei voi lähestyä.

- Mutta jos on katupoika Afganistanista, niin miten sellaista opetat, Ruohonen-Lerner pohdiskelee. 

- Tullaan niin toisenlaisesta kulttuurista Suomeen, että kotouttamisessa on ongelmia.

Hänen mukaansa koko Suomen pakolaistilanteen syynä on toimimaton Schengen-järjestelmä, jossa maahantulijoita ei pysäytetä ensimmäiseen maahan.

- Schengen-sääntöjen mukaan meillä ei pitäisi olla nykyisenkaltaista tilannetta pakolaisineen. EU-tasolla ei noudateta yhteisesti sovittuja sääntöjä, euroedustaja sanoo. 

Ruohonen-Lerner ottaisi Suomeen vain sellaisia pakolaisia, joilla on hänen mukaansa "kotouttamisedellytyksiä". 

- Näitä edellytyksiä on ihmisillä, jotka osaavat lukea ja laskea ja osaavat mahdollisesti jo jonkin toisen kielen äidinkielen lisäksi. Kielen opiskelu pitäisi aloittaa välittömästi ja edistyminen pitäisi sitoa yhteiskunnan antamiin tukiin.

- On edelleen ihmisiä, jotka kymmenen vuotta Suomessa oltuaan tarvitsevat tulkkauspalveluja. En tiedä, onko muissa maissa yhtä hienoja tulkkauspalveluja kuin meillä.

Jutun kommentointimahdollisuus poistettu asiattomien kommenttien takia. 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.