Evira ei löytänyt liikaa dioksiinia sakeuttamisaineesta

Tulokset tukevat sitä, että saastuminen liittyy vain yhden yrityksen maahantuomaan sakeuttamisaineeseen.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran testeissä ei ole löytynyt sakeuttamisaine guarkumista liian korkeita dioksiinipitoisuuksia.

Evira testasi aineen puhtauden sen jälkeen, kun se sai heinäkuussa tiedon, että ainakin Valio oli saanut Intiasta saastunutta guarkumia.

Evira tutki dioksiinipitoisuuksia Unifermin, Fazerin ja Valion käyttämässä guarkumissa. Tulokset tukevat sitä, että saastuminen liittyy vain yhden yrityksen maahantuomaan sakeuttamisaineeseen.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.