Evira: Paistijauheliha on jauhettava paistista

Naudan paistijauhelihana saa myydä vastedes vain paistiksi nimetyistä ruhonosista jauhettua lihaa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira otti asiaan kantaa tänään.

Eviran päätös tarkoittaa, että paistijauheliha pitää valmistaa sisä-, ulko-, kulma- tai paahtopaistista.

Evira puuttui asiaan, kun ilmeni, että paistijauhelihaan on yleisesti käytetty muitakin ruhonosia kuin paistia. Viraston mukaan merkinnät tulisi korjata viimeistään heinäkuun alkuun mennessä.

Evira kuuli asiassa myös Elintarviketeollisuutta ja suurimpia lihataloja. Liha-alan toimijat esittivät, että nykyisin markkinoilla olevasta, muitakin ruhonosia sisältävästä lihasta käytettäisiin jatkossa nimeä "naudan jauheliha 10 %". Evira ei pitänyt merkintää riittävän selkeänä.

Lihanjalostaja Snellmanilla linjausta pidetään hyvänä asiana.

- Tämä linjaus on mielestämme erittäin hyvä siinä mielessä, että se helpottaa kuluttajan ostopäätöstä ja se on yksi askel kohti avoimempaa kommunikointia ja me olemme aina sellaisten ratkaisujen takana, toteaa Snellmanin myynti- ja markkinointijohtaja Peter Fagerholm MTV3 Uutisille.

HK:lta toteaa, että muutoksia tulee lähinnä pakkausten merkintöihin.

- Toki linjaukset vaikuttavatn tässä tilanteessa pakkausmerkintöihin jossain määrin ja myöskin tuotteiden nimiin tulee tarkennuksia näiden ohjeiden mukaan, kommentoi HK:n kaupan johtaja Markus Gotthardt.

(MTV3 - STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.