Fortumin Vuoria: Bensiinivero yhtäläiseksi EU:n alueella

Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria haluaisi yhtäläistää bensiiniveron koko EU:n alueella. Veron pudottaminen tietäisi suomalaiskuluttajille bensiinin hinnan laskua.

-Samansuuntainen bensiinin verotus EU:ssa on mielestäni looginen osa yhteistä eurooppalaista markkina-aluetta. Nykyisenlaiset verotasojen erot ovat käytännössä kaupan esteitä, Vuoria sanoo sanomalehti Keskisuomalaisen haastattelussa.

Vuorian mukaan veron harmonisointi vahvistaisi yhtenäistä eurooppalaista hintapolitiikkaa ja asettaisi sitä kautta kuluttajat samalle tasolle. Vuoria ei kuitenkaan usko, että suomalaisautoilijat hyötyisivät kauan bensiiniveron laskusta. Valtion on saatava aleneva verokertymä kompensoiduksi jostain muualta, esimerkiksi korottamalla auton käyttömaksua.

Vuoria ei usko, että Yhdysvaltain terrori-iskut vaikuttavat pitkäaikaisesti raakaöljyn hinnankehitykseen.

-Asiantuntijamme ovat arvioineet, että raakaöljyn saatavuus on edelleen kunnossa ja tilanne muutenkin vakiintumassa, Matti Vuoria toteaa.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.