Hallan taimituhoissa suuria paikallisia eroja

Viime viikon pakkaselle laskeneet yölämpötilat ovat tehneet tuhojaan mm. sokerijuurikaspelloilla.

Alueelliset, ja jopa paikalliset erot ovat kuitenkin suuria. Pahiten hallasta on kärsinyt Etelä- Häme, mutta uusintakylvöihin on jouduttu turvautumaan myös mm. Turun lähellä Maskun Ohensaaressa.

Vain eteläisessä osassa maatamme viljeltävää sokerijuurikasta kasvaa pelloilla noin 30 000 hehtaarin alueella. Viime viikon pakkasen puolelle laskeneet yölämpötilat ovat tuhonneet juuri taimiasteelle ehtineistä juurikkaista noin 20 prosenttia. Maakunnalliset ja jopa alueelliset hallan taimituhot ovat kuitenkin suuria.

- Etelä-Häme, Satakunta ja Vakka-Suomi ovat ne alueet, joissa vahingot ovat kaikkein suurimpia ja Salon seutu on selvinnyt vähimmällä. vaurioilla. Vihannesviljelyssä vahingot ovat ihan tilakohtaisia ja voivat olla todella suuria. Mutta on myös sitten tiloja, jotka ovat selvinneet hallantorjunnan ansiosta varsin hyvinkin, johtaja Mikko Lindberg Farma Maaseutukeskukselta kertoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.05.2004).

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.