Hallintovaliokunta tenttasi Paateroa Putin-virheestä

Eduskunnan hallintovaliokunta kuuli tänään pika-aikataululla poliisiylijohtaja Mikko Paateroa Putin-asiasta. MTV3:n uutisten tietojen mukaan Paatero sai pyynnön kuulemiseen eilen iltana. Kuultavana oli myös sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

- Valiokunta halusi kuulla, miten on mahdollista, että tällaista pääsee tapahtumaan ja onko mahdollista, että rekistereistä löytyy vielä muita virheitä, Paatero kertoi MTV3:n uutisille.

- Nyt asiaa selvitellään. Vielä ei ole tietoa, onko rekistereissä muita virheitä. Myöskään virheen tekijän motiivista ei vielä tiedetä enempää, Paatero sanoi.

Putin-kohu nousi esille keskiviikkona, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi on KRP:n mustalla listalla.

Hallintovaliokunnan puheenjohtajan Pirkko Mattilan (ps.) Putin-tapauksessa ongelmallisinta on tietosuoja.

- Tietosuoja on tässä pettänyt. Valiokunta joutuu katsomaan, että miten tulevaisuudessa asiat tehdään, jotta ne olisivat paremmin.

Mattila luonnehtii tapausta poikkeukselliseksi.

- Luottamuksen horjuminen tässä asiassa on aika voimakas sana, mutta täytyy sanoa, että asia on äärimmäisen harmillinen.

Mattilan mukaan Putin-asiasta tullaan kuulemaan myös tietosuojavaltuutettua.

Mattilan mukaan valiokunta olisi halunnut kuulla tänään myös sisäministeri Päivi Räsästä, mutta Räsäsen ulkomaanmatkan vuoksi kuultavana oli kansliapäällikkö Nerg.

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.