Helle mehevöittää kotimaista mansikkaa

Kohta sitä saa, nimittäin kotimaista mansikkaa. Marjat muhivat vielä hetken aikaa pensaissa, mutta heinäkuun alusta niiden pitäisi olla valmiita poimittavaksi. Etelä-Suomessa harson alla kasvaneita mansikoita on jo tullut myyntiin.

Alkukesän runsaat sateet ja lämpimät jaksot siivittivät mansikan kypsymisen lupaavaan kuosiin.

- Aika näyttää, millaiset sadonkorjuuilmat on. Se ratkaisee, kuinka paljon saadaan talteen, sanoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton toiminnanjohtaja Hannu Salo.

Mansikkalajikkeista Polka ja Honeoye pitävät edelleen pintansa suomalaisten suosikkeina, vaikka uutuuslajikkeita vuosittain varovaisesti kokeillaankin.

- Makea, pehmeä ja myös sisältä punainen. Sellainen on suomalaisen suosikkimansikka, Salo kuvailee.

Alkukesästä myyntitiskit ovat notkuneet ulkomaalaisista, pääosin puolalaisista ja ruotsalaisista marjoista.

Salon mukaan ainakaan puolalaiset mansikat eivät ole suomalaiseen makuun, vaikka ovatkin Polkan ja Honeoyen tapaan kiinteitä. Salo sanoo, että puolalaiset mansikat ovat yleensä mauttomampia kuin kotimaiset lajitoverinsa.

- Marjat rahdataan raakoina Suomeen, joten maku kärsii.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.