Hellejakso lisää ruokamyrkytysten riskiä

Pitkä hellejakso on lisännyt ruokamyrkytysten riskiä. Asiantuntijat korostavat elintarvikkeiden kylmäsäilytystä, koska ruuan pilaantumista voi olla vaikea huomata.

-Ruokamyrkytys saattaa tulla todellisena yllätyksenä, sillä usein [---] ei voi haistaa eikä maistaa, jos mikrobit ovat päässeet ruuassa lisääntymään, muistuttaa ympäristöterveyspäällikkö Antti Pönkä Helsingin ympäristökeskuksesta.

Erityisesti liha, kala ja maitotuotteet pitäisi pitää kylmänä, mielellään jääkaapissa alle viidessä asteessa. Edellisen päivän tähteet tulee kuumentaa läpikotaisin ja viimeisiä myyntipäiviä kannattaa kunnioittaa. Kesäjuhlissa tai piknikillä ruuat pitäisi syödä heti eikä seisottaa niitä auringossa.

Suomessa on vuosittain arviolta puoli miljoonaa ruokamyrkytystapausta.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.