Helsingissä vieraillut politologi uskoo: Venäjään liittyy osia Ukrainasta

Krimin lisäksi myös muita Ukrainan osia liittyy Venäjään, uskoo venäläinen politologi, filosofi Aleksandr Dugin.

Hän muistuttaa Donetskin ja Luhanskin alueen kapinallisten jo julistaneen alueet itsenäisiksi Ukrainasta. Hän arvelee STT:n haastattelussa, että myös muut alueet muuttavat suuntaansa. Vaikka alueista ei tulisikaan osa Venäjää, ainakin niistä tulee osa Euraasian liittoa, Dugin uskoo.

Duginia pidetään ajattelijana, jonka ajatukset saavat laajalti vastakaikua Venäjällä. Hän itse kuitenkin kiistää arvelut, että olisi Kremlin tai presidentti Vladimir Putinin ideologi.

Putinin nykyinen politiikka saa silti Duginin täyden tuen. Aiemmin Dugin suhtautui kriittisesti osaan Putinin linjauksista, koska ne olivat hänen mukaansa liian liberaaleja.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.