HS: Sellon tapaus lisännyt karkotusesityksiä

Ulkomaalaisten karkotusesitykset ovat lisääntyneet, kertoo Helsingin Sanomat. Poliisi on tehnyt tänä vuonna Maahanmuuttovirastolle karkotusesityksiä selvästi edellisvuosia enemmän.

Muutoksen taustalla on lehden mukaan viime vuodenvaihteessa tapahtunut ammuskelu espoolaisessa kauppakeskuksessa Sellossa. Tuolloin Ibrahim Shkupolli surmasi viisi ihmistä ja itsensä. Shkupollia ei oltu karkotettu, vaikka hänellä oli rikostausta.

Maahanmuuttovirastosta arvioidaan, että poliisin kynnys karkotusesitysten tekoon on madaltunut Sellon veriteon jälkeen. Virasto puolestaan on päätynyt tänä vuonna karkottamaan ulkomaalaisia aiempaa useammin.

Karkottaa voi ulkomaalaisen, jolla on tai on joskus ollut oleskelulupa. Perusteita ovat laiton oleskelu, rikokset tai turvallisuutta uhkaava käytös. Vain osa Maahanmuuttoviraston päätöksistä pannaan lopulta täytäntöön.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.