"Hyvä miettiä mitä suuhun laittaa mutta kohtuus kaikessa"

Ravinnon laadusta ja ruoassa käytetyistä lisäaineista on keskusteltu hyvin vilkkaasti talven aikana.

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa toppuuttelee kaikkein tiukimpia ruokapuristeja. Palssan mukaan kaikkien ihmisten olisi hyvä pysähtyä miettimään mitä suuhunsa panee, mutta kohtuuden rajoissa.

Palssa korostaa MTV3:n Huomenta Suomessa, ettei ruoassa käytettyjä lisäaineita kannata ajatella myrkkyinä.

— Eivät ne ole myrkkyjä. Lainsäädännölläkin on määritelty hyvin tarkkaan kuinka paljon mitäkin ainetta saa laittaa, Palssa painottaa.

Osa ihmisistä on yliherkkiä lisäaineille ja heidän on Palssan mukaan muita tarpeellisempaa vältellä näitä aineita. Kaikkien on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään nauttimansa ravinnon kokonaisvaikutusta. Kaikessa on hyvä pitää mielessä kultainen keskitie.

— Leipä ei ole haitallista eivätkä lisäaineet suurimmalle osalle ihmisiä, mutta liikaa lisäaineita tai liikaa leipää ei ole hyvä, Palssa kiteyttää.

(MTV3)

Katso Keventäjät 12.4

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.