Järjestöt toivovat Saloniuksen jatkavan

Työmarkkinakeskusjärjestöt toivovat valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen jatkavan tehtävässään myös seuraavan nelivuotiskauden. Saloniuksen nykyinen kausi umpeutuu ensi elokuussa.

STT:n saamien tietojen mukaan järjestöjen yksimielinen toive työministeri Tarja Filatoville (sd.) on, että Salonius nimitettäisiin vielä kolmannelle sovittelijakaudelle. Kaikki järjestöt ovat olleet tyytyväisiä hänen toimintaansa.

Palkansaaja- ja työnantajapuoli ovat perinteisesti vuorotellen ehdottaneet uutta valtakunnansovittelijaa, vaikka nimityksestä päättääkin valtioneuvosto. Saloniukselta oli tehtävään tullessaan laaja työmarkkinakokemus työnantajapuolelta.

Varatuomari Salonius täytti viime keväänä 60 vuotta. Salonius nimitettiin valtakunnansovittelijaksi myrskyisissä tunnelmissa tammikuussa 1997 sen jälkeen kun hänen edeltäjänsä Jorma Reini oli erotettu tehtävästään.

Valtakunnansovittelijan tehtävistä määrää laki työriitojen sovittelusta. Sovittelijan tehtävänä on ratkoa työriitoja ja edistää työmarkkinajärjestöjen suhteita yhdessä järjestöjen kanssa. Valtakunnansovittelijan on lisäksi hoidettava muut valtioneuvoston antamat tehtävät.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.