Järvi-Suomen uitot jälleen piristymässä

Raakapuu liikkuu Vuoksen vesistössä alkaneella uittokaudella viime vuotta vilkkaammin, mutta miljoonan kuution rajaa ei ylitetä nytkään. Järvi-Suomen uittoyhdistys arvioi, että kauden uittomäärä jää noin 750 000 kuutioon. Teollisuudelta saatujen ennakkotietojen mukaan kasvu painottuu Kallaveden alueelle.

Arviot ovat hieman parantuneet alkuvuodesta.

-Määrät vaihtelevat metsäteollisuuden suhdanteiden sekä puunhankinnan ja varastojen mukaan. Uittomäärissä tapahtuu usein 20 prosentin muutoksia, kertoo uittopäällikkö Matti Purhonen.

Uitto on keskittynyt Suomessa Vuoksen vesistöön viiden maakunnan alueelle. Puuta hinataan vesistön pohjoisosista Etelä-Karjalaan Lappeenrantaan ja Joutsenoon sekä Etelä-Savoon Ristiinaan ja Punkaharjulle. Kymijoen vesistössä uittomäärät ovat pienentyneet viime vuosina olemattomiin.

Suurimmillaan uittomäärät olivat 1960-luvun alussa, jolloin puuta uitettiin koko maassa runsaat 15 miljoonaa kuutiota. Nyt uitto on keskittynyt Itä-Suomeen ja määrät vaihtelevat miljoonan kuution molemmin puolin.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.