Joka kolmas suomalainen pelkää sutta ja karhua

Tuoreen tutkimuksen mukaan kolmannes suomalaisista pelkää suurpetoja.

Suurpedot.fi-sivuston teettämässä kyselyssä 34 prosenttia vastaajista pelkäsi karhua ja 32 prosenttia sutta. Naisista pelkoja oli reilulla 45 prosentilla, ja miehistä pelkääjiksi ilmoittautui noin 20 prosenttia.

Lapsiperheiden vanhemmat pelkäävät susia enemmän kuin ne, jotka asuvat aikuisten kesken. Peloissa on myös alueellisia eroja: Karhua pelkäävät eniten pohjoissuomalaiset ja länsisuomalaiset. Vähiten karhu pelottaa pääkaupunkiseudun asukkaita tai muita eteläsuomalaisia ja itäsuomalaisia.

Susi pelottaa eniten länsisuomalaisia. Etelä-Suomessa ihmiset pelkäävät saman verran sutta kuin karhuakin, mutta itäsuomalaisista vain 26 prosenttia ilmoitti pelkäävänsä sutta.

Susipelko näyttää pysyneen ennallaan pitkään. Vuonna 1995 Riku Lumiaron pro gradu -tutkimuksessa sutta pelkäsi myös 32 prosenttia suomalaisista. Sen sijaan karhupelko on vähentynyt vuosituhanteen vaihteesta.

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.