Joulun herkkulahjoissa ruokamyrkytysriski

Herkullinen juustopakkaus ei välttämättä ole paras mahdollinen joululahja pukin konttiin laitettavaksi.


Elintarvikevirasto muistuttaa, että herkkulahjoissa on riskinsä, jos tuotteiden kylmäketju katkeaa. Etenkin tyhjiöpakatuilla kalatuotteilla sekä juustoilla ja pateilla oikea säilytyslämpötila on tärkeä. Jos ne seisovat liian kauan huoneenlämmössä ruokamyrkytysriski kasvaa.

Elintarvikeviraston mukaan tyhjiöpakatut kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalatuotteet ovat riskielintarvikkeita. Niille turvallinen säilytyslämpötila on tavallista kotijääkaappia kylmempi eli alle kolmen asteen lämpötila. Kylmäketjun säilyttäminen on tärkeää siksi, että liian lämpimässä elintarvikkeen bakteerit alkavat lisääntyä vauhdilla. Useimpien ruokamyrkytysbakteerien lisääntyminen hidastuu merkittävästi vasta alle kahdeksan asteen lämpötilassa.
(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.