Mainos

Kainuun ELY-keskus: Älä syö kalaa näistä järvistä

Kainuun ELY-keskuksen mukaan kalan syöminen Talvivaaran kaivoksen lähellä olevista pienistä järvistä ei ole enää suositeltavaa.

Kainuun ELY-keskuksen ylijohtajan Kari Pääkkösen mukaan osin kaivospiirin alueella ja sen läheisyydessä olevista pienistä järvistä on löytynyt purkuvesistä tulleita, muutaman sentin paksuisia kerrostumia järven syvissä osissa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kevät,- ja syyskierto ei normaalisti pyöri.  Nämä järvet vaativat korjaamista ja sitä on jo suunniteltukin alustavasti. Korjauksiin ryhdytään, kun suunnitelmat valmistuvat.

Neljän järven kaloja varottava

Pääkkösen mukaan kala on syytä jättää syömättä, jos se on pyydetty Salmisesta, Kallioisesta, Kivijärvestä tai Ylä-Lumijärvestä.

– Suosittelemme, että näiden järvien vettä ei käytetä saunavetenä eikä tällä hetkellä käytettäisi myöskään kalaa.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos ja Evira sanoivat vielä keväällä, että kaloista ei löydy mitään ja että niitä voi kalastaa.

Pääkkönen on kuitenkin sitä mieltä, että asiassa on syytä noudattaa varovaisuusperiaatetta. 

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.