Mainos

Kanerva: Suomi ei sitoudu Etyjin rypäleasekieltoon

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin parlamentaarikot kaavailevat rypäleaseiden kieltämistä. Poliittisia kysymyksiä ja turvallisuusasioita käsittelevä Etyjin komitea on hyväksynyt Kazakstanissa kannanoton, joka kehottaa Etyjin jäsenvaltioita kieltämään rypäleaseiden käytön ja tuhoamaan varastoidut rypäleaseet.

Kannanotto tulee myöhemmin tällä viikolla Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen käsittelyyn.

Suomen valtuuskuntaa johtava Ilkka Kanerva (kok.) sanoo kannanottoa "aika jyrkäksi". Hänen mukaansa Suomi ei voi yhtyä tai sitoutua siihen. Suomi määrittelee Kanervan mukaan linjansa myöhemmin "ottaen huomioon kansallisen puolustuksen tarpeet".

Suomen puolustusvoimilla on rypäleaseita, ja joissakin lausunnoissa niitä on pidetty tarpeellisina maan puolustuskyvyn ylläpitämiseksi.

Kuukausi sitten yli sata maata sopi, että ne luopuvat rypäleaseista kahdeksan vuoden kuluessa. Rypäleaseita pidetään humanitaarisena ongelmana, koska jotkut niistä eivät tuhoudu itsestään, ja ne voivat näin olla vakava vaara.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.