Kansalaisadressi vaatii Lapin metsätalouden turvaamista

Metsätalousvetoomuksen allekirjoittajien mukaan ylimitoitetut suojeluvaatimukset vaarantavat pohjoisen metsätalouden.

Pohjoissuomalaiset metsäalan toimijat ovat keränneet miltei 9000 nimeä kansalaisadressiin, jossa vaaditaan Lapin metsätalouden turvaamista. Adressi luovutettiin maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) ja eduskuntaryhmille tänään.

Vetoomuksen mukaan Lapin tärkeimmän toimialan tulevaisuutta ei saa vaarantaa pienen vähemmistön vaatimuksesta. Metsätalouden uhkaajiksi nimetään ympäristöjärjestö Greenpeace, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto sekä Suomen WWF.

Allekirjoittajat katsovat, että Lapin metsät on jo nyt suojeltu erittäin kattavasti. He ovat huolissaan suojeluvaateiden vaikutuksesta metsäteollisuuden puunhankintaan.

- Ylimitoitetut suojeluvaatimukset vaarantavat Pohjois-Suomen metsätalouden tulevaisuuden ja heikentävät alueen ihmisten elinoloja ja toimeentulomahdollisuuksia. Venäjän suunnittelemat puun tuontitullit kärjistävät entisestään tilannetta.

Adressissa viitataan lomautusuhkaan Stora Enson Kemijärven sellutehtaalla. Tehtaalla käydään yt-neuvotteluja 2-4 viikon lomautuksista. Syynä on puupula.

Lapissa hakataan puuta vuosittain noin 3,8 miljoonaa kuutiota, josta valtion mailta korjataan vajaat puolet. Vetoomuksessa korostetaan, että ympäristö- ja matkailusyistä Metsähallituksen hakkuutavoitetta on pienennetty, vaikka Lapin valtion metsistä voitaisiin korjata puuta kestävästi 2,2 miljoonaa kuutiota vuodessa.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.