Karu sää poliisin puolella – pastorin vastamielenosoitus keskeytettiin

Itsenäisyyspäivän haastava sää on mielenosoitusten järjestystä valvovan poliisin puolella.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Juha Hakola sanoo MTV Uutisten haastattelussa, että päivä on toistaiseksi sujunut rauhallisesti. Mitään ylilyöntejä ei ole tullut.

– Rettelöintiin poliisi suhtautuu voimakkaasti ja matalalla kynnyksellä. Myös naamiointi on kiellettyä. Jos kulkueissa tai muualla naamioituu, siihen puututaan. Mielenosoitukset ovat sallittuja, poliisi turvaa mielenosoittajien turvallisuuden sekä esimerkiksi Linnan juhliin menevien turvallisuuden.

Hakolan mukaan poliisi hyvin on selvillä, missä ja mitä tapahtuu.

Ainoa tavallisuudesta poikkeava tapahtuma on ollut pastori Kai Sadinmaan poistaminen Kansalaistorilta. Poliisin mukaan syynä on häiriköinti. Sadinmaa oli paikalla järjestämässä vastamielenosoitusta. 

Sadinmaa on vahvistanut poistamisen Ilta-Sanomille

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.