Kasvisten syönti ehkäisee sokeritautia

Tutkimuksen mukaan erityisesti kokojyvävilja, vihreät kasvikset, hedelmät ja marjat sekä pehmeät rasvat ehkäisevät aikuisiän sokeritautia.

Kasvispitoinen ruokavalio näyttää ehkäisevän aikuisiän diabetesta. Tuoreet tutkimustulokset viittaavat siihen, että erityisesti kokojyvävilja, vihreät kasvikset, hedelmät ja marjat sekä pehmeät rasvat ehkäisevät aikuisiän sokeritautia.

Huomenna tarkastettavan väitöskirjan mukaan vielä ei tiedetä, miksi runsaasti kasviksia syövillä on pienempi riski sairastua. Ehkäisevä vaikutus voi syntyä joidenkin ravintoaineiden runsaasta saannista tai yleisemmin elämäntavoista.

Terveystieteiden maisteri Jukka Montosen tutkimuksessa oli mukana 4 300 keski-ikäistä, jotka olivat osallistuneet jo vuosina 1966-72 Kansanterveyslaitoksen tutkimukseen. 23 vuotta kestäneen seurannan alussa heillä ei ollut diabetesta.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.