Nyt se on virallista: Kauppojen aukiolo vapautuu jo uudenvuodenpäivänä

Kauppojen aukioloajat vapautuvat heti vuodenvaihteessa.

Tasavallan presidentti on vahvistanut tänään lain, joka kumoaa vähittäiskaupan sekä parturi- ja kampaamoliikkeen aukioloajoista annetun aiemman lain. Muutos tulee voimaan uudenvuodenpäivänä.

Lakimuutos antaa kaupan ja kauppiaan päättää vapaammin, milloin hän pitää liikkeensä auki. Muutos vaikuttaa etenkin suurempien kauppaliikkeiden aukioloihin viikonloppuiltaisin. 

Kauppakeskuksessa tai vastaavassa myymäläkeskittymässä toimivan pienyrittäjän on kuitenkin yhä oikeus pitää liikkeensä suljettuna yhtenä päivänä viikossa kuitenkin säilyy ennallaan.

Ministeriön tiedotteen mukaan uudistus parantaa perinteisen kaupan kilpailukykyä suhteessa verkkokauppaan. Ministeriö arvioi, että kauppa voi tarjota nykyistä enemmän työtunteja nykyisille työntekijöilleen ja lisää myös valmiutta palkata uusia koko- ja osa-aikaisia työntekijöitä.

Uudistus myös poistaa kaupoilta ja hiusalan yrittäjiltä toistuvan velvollisuuden poikkeuslupien hakemiseen. Poikkeuslupia on haettu muun muassa arkipyhille.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.