Mainos

Kehuttua suomalaiskoulutusta myydään kymmenillä miljoonilla Qatariin

Qatarin opetusministeriö on solminut viisivuotisen kauppasopimuksen EduCluster Finlandin kanssa. Kaupan arvo on kymmeniä miljoonia euroja.

Alkuvaiheessa kauppa työllistää alkuvaiheessa 15 ja vakiinnuttuaan noin 40 suomalaista opetusalan asiantuntijaa. 

Kauppa sisältää viiden vuoden sopimuksen lisäksi optiot jatkovuosille. Koulutusyhteistyön tarkoituksena on käynnistää Jyväskylän yliopiston normaalikoulun mallin mukaisesti toimiva suomalainen, kaikille lapsille avoin alakoulu, Qatar-Finland International School Qatarin pääkaupunkiin Dohaan.

Hankkeen tehtävä on suomalaisen koulumallin ja parhaiden suomalaisten käytänteiden yhdistäminen Qatarin koulujärjestelmään. 

Allekirjoitustilaisuudessa mukana ollut Suomen Qatarin suurlähettiläs Ilkka-Pekka Similä pitää syntynyttä kauppaa paitsi merkittävänä saavutuksena koulutusviennin alalla myös merkittävänä Suomen ja Qatarin kahdenkeskisten suhteiden kehittymisen kannalta. Kaupalla odotetaan myös edistävän muiden yritysten liiketoimintaa Suomen ja Qatarin välillä.Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.