Keskiolutravintolan perustamiselle pätevyysvaatimukset

Keskiolutkuppiloiden perustaminen vaikeutuu vuodenvaihteessa muuttuvan alkoholilain myötä.

Tulevaisuudessa keskiolutravintolaa ei perusteta ilman muodollista pätevyyttä.

Asiantuntijoiden mukaan uusien keskiolutravintoloiden määrä saattaa pudota tulevana vuonna jopa kolmannekseen viime vuosien perustamistahdista.

Lainmuutoksen myötä anniskeluravintoloiden vastaavilta hoitajilta ja heidän sijaisiltaan edellytetään jatkossa vähintään vuoden mittainen päätoiminen ravitsemusalan koulutus tai kahden vuoden työkokemus anniskelutehtävissä sekä ammatillinen näyttökoe. Jo toimivien ravintoloiden vetäjillä on vuoteen 2004 asti aikaa ammattipätevyytensä virallistamiseen.

Aamun Helsingin Sanomien mukaan anniskelurikkomukset ovat kymmenkertaistuneet 90-luvun puolivälistä. C-oikeuksilla anniskelevia keskiolutravintoloita on Suomessa nyt noin 3 800.

(MTV3)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.