Kirkko varoittaa lasten syrjäytymisestä

Yleisimpiä syitä lasten lisääntyneeseen syrjäytymiseen ovat vanhempien päihteiden käyttö ja mielenterveysongelmat sekä taloudelliset tekijät.

Lasten syrjäytyminen on lisääntynyt viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana, varoittavat kirkon diakonia- ja kasvatustyöntekijät. Lasten vanhempien päihteiden käyttö on työntekijöiden mielestä yleisin syy tähän.

Kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyö sekä Kirkon kasvatus- ja nuorisotyö ovat teettäneet selvityksen, jossa haastateltiin sataa seurakuntien diakonian ja kasvatuksen työntekijää eri puolilla Suomea. Heistä 68 prosenttia arvioi lasten syrjäytymisen lisääntyneen oman seurakunnan alueella. Selvityksen teki Innolink Research Oy.

- Lasten syrjäytymistä lisäävät myös taloudelliset tekijät ja vanhempien mielenterveysongelmat. Sen sijaan lapseen itseensä liittyvät tekijät, kuten sosiaaliset tai tunne-elämän vaikeudet tai vammaisuus, vaikuttavat vastaajien mukaan syrjäytymiseen selvästi vähemmän, kerrotaan Kirkon tiedotuskeskuksesta.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.