Kohukappalainen valittaa rangaistuksestaan

Vammalan kappalainen on toistuvasti kieltäytynyt työskentelästä naispapin kanssa.

Vammalan kappalainen Jari Rankinen valittaa kurinpitorangaistuksestaan. Turun tuomiokapituli erotti marraskuussa Rankisen kolmeksi kuukaudeksi pappisvirasta, koska tämä oli toistuvasti kieltäytynyt pitämästä jumalanpalvelusta naispapin kanssa.

Tuomiokapitulin mukaan Rankinen oli syyllistynyt virkavelvollisuutensa laiminlyömiseen. Hänet erotettiin määräajaksi sekä kappalaisen virasta että pappisvirasta.

Rankisen valitus on saapunut Turun hallinto-oikeuteen, joka pyytänee seuraavaksi lausuntoa tuomiokapitulilta. Rankinen itse oli jo ennen tuomiokapitulin päätöstä anonut virkavapaata ja hakeutunut rauhanturvaajien papiksi Afganistaniin.

Turun tuomiokapitulin käsittelyyn on tulossa toinenkin vastaava tapaus Vammalasta. Pastori Markus Malmivaara on kahdesti jättänyt tulematta jumalanpalvelukseen, joka hänen olisi vuorolistan mukaan pitänyt pitää yhdessä naispapin kanssa.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.