Kuljetusalalla runsaasti töitä tarjolla

Kuljetusalalle tarvitaan lähivuosina vuosittain jopa 2000 työntekijää.

Uusille rekkakuskeille riittää kysyntää työmarkkinoilla, sillä kuljetuksista ja logistiikasta eläköityy runsaasti väkeä lähivuosina. Lisäksi talouden kasvu lisää kuljetusten tarvetta.

- Alalle tarvitaan lähivuosina 2000 uutta työntekijää vuosittain, toteaa Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKALin toimitusjohtaja Seppo Sainio.

Hänen mukaansa kuljetus- ja logistiikka-alalla on halukkaille varmasti tarjolla töitä tulevaisuudessa. Esimerkiksi jakeluliikenne on kasvamaan päin, joten työntekijöiden tarve kasvaa.

- Korkeakoulut imevät nykyään suurimman osan nuorisosta, ja muut alat joutuvat tappelemaan lopusta ikäluokasta. Kuljetus- ja logistiikka-alan koulutukseen pitää pystyä houkuttelemaan paremmin opiskelijoita, Sainio arvioi.

Hän epäilee, että alalla saattaa olla nuorten mielissä vanhahtava imago, jolle ei kuitenkaan todellisuudessa ole perusteita.

Kuljetus- ja logistiikka-alalle voi opiskella ammattioppilaitoksissa, aikuiskoulutuskeskuksissa ja oppisopimuskoulutuksella. Tyypillisiä työtehtäviä ovat esimerkiksi kuorma- ja jakeluauton kuljettajan tehtävät.

Kuljetus- ja logistiikka-alan yrittäjien edunvalvontajärjestön SKALin joukoissa tulee vaihtuvuus olemaan myös suurta. 70-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhlivan järjestön 10 000 tuhannesta yrittäjäjäsenestä on vuoteen 2010 mennessä jäämässä eläkkeelle noin 3000. Jäsenistön keski-ikäkin huitelee jo lähellä 50-vuotta.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.