Mainos

Kunnanvaltuustojen puheenjohtajat tyytyväisiä valtaansa

Kunnanvaltuustojen puheenjohtajat ovat tyytyväisiä valtuustojen vaikutusmahdollisuuksiin, kertoo Kuntaliiton kyselytutkimus. Tutkimukseen haastateltiin Manner-Suomen valtuustojen puheenjohtajia, joilta kysyttiin mielipidettä valtuustojen vaikutusmahdollisuuksista ja toimintaedellytyksistä.

Kolme neljästä vastaajasta arvioi vaikutusmahdollisuudet hyviksi tai erittäin hyviksi. Huonon arvosanan vaikutusmahdollisuuksille antoi vain neljä prosenttia puheenjohtajista. Omat vaikuttamismahdollisuutensa arvioivat lähes kaikki puheenjohtajat vähintään hyviksi.

Valtuustojen puheenjohtajat pitävät valtuustojen vaikutusmahdollisuuksia hyvinä etenkin kunnan strategiaan ja visioon, budjettiin sekä toiminnallisten tavoitteiden asettamiseen. Huonompina pidettiin mahdollisuuksia vaikuttaa kunnan johtamiseen ja kehittämiseen sekä omistajapolitiikkaan ja konserniohjaukseen.

Kyselyyn vastasi 156 kunnanvaltuuston tai kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa. Määrä on 39 prosenttia kaikista valtuustojen puheenjohtajista.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.