Mainos

Kuntaliitto: Keskeneräiset tietojärjestelmät rasittavat kuntien palveluita

Huonosti toimivat tietojärjestelmät rasittavat kuntien palveluita.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Kari Nenonen toteaa MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa, että tietojärjestelmiä otetaan käyttöön keskeneräisinä, mikä teettää työntekijöille lisää töitä.

Ongelmia on etenkin terveydenhuollon puolella.

- Meillä on kymmeniä potilastietojärjestelmiä, jotka eivät ole keskenään yhteensopivia. Järjestelmät eivät keskustele keskenään, eikä tieto liiku, Nenonen kuvailee.

Hän toivoo, että asiaan toisi helpotusta parhaillaan rakennettava kansallinen tietojärjestelmä. Tällöin yhdessä kokonaisuudessa olisi kaikki potilastieto.

- Sekä kunnallishallinnossa että valtionhallinnossa pitää tehdä selkeitä päätöksiä siitä, että tietojärjestelmät laitetaan kuntoon, Nenonen sanoo.

Hänen mukaansa järjestelmiä pitäisi myös pystyä testaamaan kunnolla ennen niiden käyttöönottoa, kuitenkin niin ettei potilasturva vaarannu.

Nenosen mukaan kunnat käyttivät viime vuonna 900 miljoonaa euroa tiedonhallintaan. Tästä summasta puolet on terveydenhuollosta aiheutuvia kustannuksia.

(MTV3)

Katso Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Kari Nenosen haastattelu: (Huomenta Suomi 3.10.2011)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.