Mainos

Kuorma-autoliitto vaatii vastatoimia Venäjän liikennerajoituksille

Suomen kuorma-autoliitto haluaa tiukentaa venäläisrekkojen pääsyä Suomen teille samoin perustein kuin suomalaisrekkoja kohdellaan Venäjällä. Liiton mielestä Suomen ei tule myöntää yhdellekään yli 44-tonniselle venäläisautolle ylipaino- tai ylimittalupaa.

Liiton mukaan Venäjällä elokuun alussa voimaan tuleva säännös estää kaikkien yli 44 tonnin painoisten suomalaisautojen kuljetukset maahan ja maasta pois. Kuorma-autoliitossa kiellon taustalla nähdään pyrkimystä savustaa suomalaisyritykset ulos maiden välisestä tavaraliikenteestä.

Ylipainolupien loppuminen merkitsee liiton mukaan runsaan sadan puutavara-auton ajojen loppumista kannattamattomina. Lisäksi suuri osa tavaraliikenteessä olevista ylipaino- ja -mittaluvilla olevista suomalaisautoista uhkaa menettää kuljetuksensa venäläisyrityksille.

Kuorma-autoliitto patistaa samalla viranomaisia tarkistamaan rajalla, että kaikilla Suomeen tulevilla venäläisillä tavara-autoilla on asianmukaiset luvat ja että ne täyttävät EU:n ja Suomen tekniset määräykset ja päästörajat. Liiton mielestä valvonta ei ole ollut riittävää, mikä on vaikuttanut sitten markkinoiden uusjakoon venäläisten hyväksi.

Liitossa on myös pohdittu selvityspyynnön tekemistä oikeuskanslerille siitä, ovatko viranomaiset laiminlyöneet valvontavelvollisuutensa.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.