Mainos

Kysely: Venäjän ja terrorismin pelko kasvanut Suomessa

Venäjän tilanteen kehitys ja terrorismin kasvu maailmalla huolestuttavat suomalaisia aiempaa enemmän. Tämä selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) arvo- ja asennetutkimuksesta, johon vastasi nettipaneelissa noin 2000 suomalaista.

Jopa 83 prosenttia vastaajista pitää Venäjää epävakaana ja arvaamattomana ja joka toinen (50 %) sotilaallisena uhkana. Kaksi kolmesta (67 %) katsoo, että terrorismin uhka on kasvanut Suomessa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisten suhtautumista taloustilanteeseen ja veroihin. Vastaajista 79 prosenttia vaatii verojen kiristämisen sijaan julkisen talouden toiminnan tehostamista.

Lähes jokainen (92 %) kyselyyn vastannut nostaisi työllisyyden parantamisen painoarvoa seuraavan hallituksen toiminnassa verrattuna nykyiseen. Lähes joka neljäs (24 %) pidentäisi viikottaista työaikaa työllisyyden lisäämiseksi. Vastaavassa kyselyssä vuonna 2011 tähän oli valmis vain 13 prosenttia vastaajista.

Noin joka toinen vastaajista haluaa saada valtionvelan kuriin, vaikka se tarkoittaisi etujen ja hyvinvoinnin leikkaamista.Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.