Lääkärien palkkasopu käy veronmaksajan kukkarolle

Lääkärien kaksi vuotta sitten lakolla hankkima julkisen puolen palkankorotus on osoittautunut ennakoitua huomattavasti kalliimmaksi.

Ylen A-Studio kertoi, että lääkärien toteutunut ansioiden nousu on ollut jopa puolet suurempi kuin sopimusta tehtäessä kerrottiin.

Sopimuksessa lääkäreille luvattiin 10,5 prosentin palkankorotus. Tilastokeskuksen tiedoista käy kuitenkin ilmi, että vuosina 2000-2002 todellinen korotus oli peräti 16,4 prosenttia. Lääkäriliiton mukaan palkat ovat nousseet erityisesti siksi, että palkkataulukoista on poistettu yläraja.

Yli 90 prosenttia lääkäreistä kuuluu sopimuksen allekirjoittaneeseen Lääkäriliittoon. Myös Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtaja Jouni Ekuri vahvistaa palkkojen liukuneen.

(MTV3-STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.