Lääkäriliiton Pälve: Lapsen henkinen kaltoinkohtelu vaikea tunnistaa

Lapsen henkisen kaltoinkohtelun tunnistaminen on vaikeaa lastensuojelun ja terveydenhuollon työntekijöille, arvioi Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.  

Henkisen pahoinpitelyn havaitsemista hankaloittaa Pälven mukaan se, että lapsi on yleensä solidaarinen vanhemmalleen. Näin ollen lapsi ei myönnä tai kerro ongelmista tai kieltää ne.  

– Lapsen fyysisen kaltoinkohtelun merkeistä lääkärit ovat hyvin tietoisia. Tosin näissäkin epäilyissä on syytä olla varovainen. Lapselle sattuu ja tapahtuu, kaikki fyysiset kolhut eivät kerro pahoinpitelystä, Pälve täydentää.  

11 Helsingin kaupungin lastensuojelun työntekijää ja terveydenhuollon työntekijää saa virkarikossyytteet murhatun 8-vuotiaan tytön tapauksesta.  

– Nähdäkseni syytteet osoittavat, että syyttäjä halua selvittää perin pohjin, ovatko viranomaiset toimineet tässä tapauksessa oikein, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja sanoo.  

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.