Lähes puolet ravintoloista syyllistyy vilppiin

Liki puolet ravintola-alan yrityksistä syyllistyy erilaisiin väärinkäytöksiin ja vilppeihin.

Erilaisiin väärinkäytöksiin ja laiminlyönteihin syyllistyy verottajan ja tuotevalvontakeskuksen selvitysten mukaan jopa yli 40 prosenttia ravintola-alan yrityksistä.

Harmaan talouden yritystoiminnan arvon on arvioitu olevan vuosittain noin 1,5 miljardia markkaa. Yleisimpiä väärinkäytökset ovat viranomaisten mukaan pienissä ja järjestäytymättömissä yrityksissä.

Kampanja harmaata taloutta vastaan


Suomen Hotelli- ja ravintolaliitto aloittaa laajan kampanjan harmaan talouden vähentämiseksi ravintoloissa. Liitto pyrkii kitkemään alalta epärehellisiä yrittäjiä torjuntaohjelmalla, jonka tueksi odotetaan tukea useilta viranomaisilta ja poliittisilta päättäjiltä. Ohjelmaa toteutetaan tehostamalla ravintolayritysten verotuksen, sosiaalimaksujen, työvoiman käytön ja muiden maksujen valvontaa.

(MTV3-STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.