Mainos

Lapsiperheiden määrä pienenee yhä – perheiden keskikoko 2,8 henkeä

Perheiden määrä jatkaa lievää kasvuaan, kertoo Tilastokeskus. Suomessa oli viime vuoden lopussa 1 475 000 perhettä, mikä on 1700 perhettä enemmän kuin edellisenä vuonna.  

Vaikka kaikkien perheiden määrä onkin hieman kasvanut, on lapsiperheiden määrä pienentynyt. Tämä kertoo lähinnä siitä, että perheiden täysi-ikäistyvien lasten ikäluokat ovat suurempia kuin uudet syntyvät ikäluokat. Lapsiperheitä oli 571 000.

Lapsiperheeseen kuuluu vähintään yksi alle 18-vuotias lapsi. Kaikkiaan perheiden määrissä tapahtuneet muutokset ovat vuositasolla hyvin pieniä.

Suomessa eniten, 65 prosenttia, on avioparien perheitä. Aviopari ja lapsia -perheiden määrä on pienentynyt lähes kuudella tuhannella perheellä.

Avoparien perheitä oli 23 prosenttia ja yhden vanhemman perheitä 12 prosenttia. Saman sukupuolen rekisteröityjen parien perheitä oli 2 600. Yksinasuvia oli 1 112 000.

Perheiden keskikoko oli 2,8. Vielä vuonna 1990 perheissä oli keskimäärin kolme henkilöä. Perheisiin kuului 74 prosenttia väestöstä eli 4 081 000 henkilöä. Perheisiin kuuluvien osuus on pienentynyt tasaisesti. Vielä vuonna 1990 perheisiin kuului 82 prosenttia väestöstä.

Uusperheitä oli viime vuoden lopussa 52 000. 

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.