Laskiaisen vaikeat valinnat – mäkeen vai ladulle, hilloa vai mantelia?

Laskiaissunnuntai merkitsee monelle ulkoilua, hiihtoa tai mäenlaskua. Kiinteänä osana päivään kuuluu tietysti myös herkuttelu laskiaispullalla. Perinteinen on myös kiista siitä, pitääkö välissä olla kerman kanssa hilloa vai mantelimassaa.

Helsinkiläisessä Cafe Regatassa tehdyn lyhyen kyselytutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että hillo on selvästi suositumpi täyte. Toki mantelillakin on omat kannattajansa.

Kahvilan ulkopuolella istuskelevalle Juhalle valinta oli helppo.

– Manteli ei ole vaihtoehto. Lapsena on tottunut syömään laskiaispullaa kermalla ja hillolla, niin näin se varmaan tulee aina olemaan.

Kuvassa pullaa haukkaava Olli-poika muistutti oitis isäänsä hyvistä käytöstavoista.

– Ei saa puhua ruoka suussa.

Kahvilalle laskiaissunnuntai tarkoittaa kiireitä. Esimerkiksi iltapäivällä väkeä oli niin paljon, että jopa ovesta sisään pääseminen oli haastavaa.

– Laskiaispullia menee ihan älytön määrä. Varmaan satoja kappaleita, arvioi myyntitiskin takana huhkinut Virve Palola.

Katso Antti Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 10.2.2013)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.