Lehdet: Kiviniemi pohtii euromaiden jakoa kahteen kastiin

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen mukaan euromaiden kriisejä ei voida loputtomiin padota tukipaketeilla, kirjoittavat Turun Sanomat, Kaleva ja Väli-Suomen sanomalehdet.

Kiviniemi puntaroi myös rankempia vaihtoehtoja, jos tukipaketeilla ei onnistuta rauhoittamaan markkinoita.

Entisen pääministerin mielestä on pohdittava, mitkä maat kuuluvat euroon, jotta järjestelmä toimii. Hän väläyttää esimerkiksi euromaiden jakoa kahteen kastiin, kriisimaihin ja taloutensa hyvin hoitaneisiin valtioihin.

Kiviniemi ei sulje pois myöskään euroryhmän hajoamista. Hän toppuuttelee kuitenkin äkkinäisiä ratkaisuja, joista voi aiheutua enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Ratkaisut pitää tehdä hallitusti. Pitää löytää sellainen tapa velkakurimuksessa oleville maille, että ne pystyvät saamaan kilpailukykynsä kuntoon ja maksamaan velkansa. Euroryhmän jäsenenä se ei välttämättä onnistu, Kiviniemi toteaa lehtien haastattelussa.

(MTV3 - STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV:n tietosuojakäytännöt uudistuvat. Jatkaaksesi Palveluiden käyttöä, pyydämme sinua perehtymään Tietosuojakäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.
MTV käyttää Palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään evästekäytäntöömme, joka on luettavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.