Maaseudun Tulevaisuus: Paistijauhelihassa liian vähän paistia

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on pyytänyt lihataloja muuttamaan paistijauhelihan nimeä tai koostumusta, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Eviran mukaan paistijauheliha ei vastaa nimeään, sillä siihen käytetään yleisesti muitakin ruhon osia kuin paistia. Esimerkiksi Snellman on kertonut, että sen paistijauhelihassa paistia on 5-30 prosenttia.

Lehden mukaan lihateollisuus on Eviran kanssa eri mieltä nimen harhaanjohtavuudesta. Esimerkiksi johtaja Matti Perälä Atrialta toteaa lehdelle, että paistijauheliha on kuluttajille tuttu tuote eikä nimi sen vuoksi johda harhaan.

Evira odottaa lihatalojen kannanottoja vielä tässä kuussa.

(MTV3 - STT)

Osallistu keskusteluun

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.